Iron Man (2008)

 

  MV5BMTczNTI2ODUwOF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTU0NTIzMw@@._V1._SY317_

Titel: Iron Man

År: 2008

Genre: | ActionDrama| Science-Fiction |Äventyr |

Längd: 126 min

Regissör: Jon Favreau

Skådespelare: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Terrence Howard


Iron Man (2008) on IMDb 7.9/10

Den rike vapendesignern Tony Stark(Tony Stark), skaparen av Stark industri, ett vapentillverkande företag blir omhändertagen ute i öknen av vapenhandlarna, strax efter han har demonstrerat ett nytt vapen, i Afghanistan. Han blir forcerad att bygga ett nytt vapen åt vapenhandlare och som gissla bygger han en järndräkt som ska hjälpa honom att fly. Han kommer tillbaka till sin hemstad och får identiteten Iron Man och skapar då en flygande dräkt med avancerade vapenegenskaper. Men när Tony Stark vill sluta med vapentillverkningen, är det Obadiah Stane som försöker hindra honom att ha platsen som VD för företaget.

READ ALSO:  Oscar Nominations - 2023

ÄVENTYR MED HÖG KLASS

Robert Downey Jr, har varit, delvis i fängelse för droger och alkohol i sitt förflutna, men det känns som om det här skulle kunna vara hans starka återkomst i skådespelarkarriären. Han är en personlig favorit vilket gör att jag hade stora förväntningar på den här superhjälten.

Marvel är involverad i den här filmen vilket gör att dem dominerar filmerna i den här genren. Det finns en god och en ond sida, det finns en hjälte och en skurk och mycket action och snabba vändningar, som egentligen inte har något tydligt syfte.Det finns en viss komik i Tony’s rappa repliker och en härlig kontakt som han har med sin Gwyneth Paltrow, vilket lyfter filmens anda.

READ ALSO:  The Mandalorian (2019-): Season 3 - Official Featurette: Phenomenon

Det finns säker fler än jag som har intryck om att det är en långsam början innan hjälten tar plats i sin flygande dräkt, likt många andra filmer, så dröjer det innan filmen har ett högt tempo.

När det väl kommer igång, är det Obadiah Stane som är skurken i dramat, likt från den första Spider-Man filmen. Men det är inte så mycket mer än action, rappa repliker och en god och en ond sida som definierar den här rullen. Det är ingenting utöver det vara, men det är en väldigt snygg teknologisk design som lyfter omdömet.

Ni vet väl att Jon Favreau, som regisserar filmen, har en roll i filmen?

READ ALSO:  Succession (2018-): Season 4 - Official Teaser Trailer #2

betyg 4 av 5

 

 

 

Don`t copy text!
%d bloggers like this: