GIFF 18: Mary Shelley (2017)

Goteborg-Film-Festival

 

 

 

 

Mary Shelley

Titel: Mary Shelley

År: 2017

Genre: Biografi |Drama |Romantik|

Längd: 120 min

Regissör: Haifaa Al-Mansour

Skådespelare:  Stephen Dillane, Joanne Froggatt, Elle Fanning

imdb_46x22 6,4/ 10

Mary Shelley, dotter till feministen Mary Wollstonecraft och den politiske filosofen William Godwin var inte ens 20 år när hon skrev klassikern ”Frankenstein: eller den moderne Prometeus”. Innan dess hade hon hunnit rymma hemifrån och ”leva i synd” med den promiskuöse poeten Percy Shelley, förlora ett barn och tillbringa en regnig sommar med Lord Byron i Genève, där berusningssessioner blandades med spökhistorietävlingar. Al-Mansour fokuserar på just denna period av den envisa Marys liv och segerkänslan när det avslöjas att det är hon och inte hennes man, som skrivit succéromanen går rakt in i magen.

READ ALSO:  Cocaine Bear (2023) - Official Featurette #1
Don`t copy text!
%d bloggers like this: