GIFF 18: Mary Shelley (2017)

(Last Updated On: January 22, 2018)

Goteborg-Film-Festival

 

 

 

 

Mary Shelley

Titel: Mary Shelley

År: 2017

Genre: Biografi |Drama |Romantik|

Längd: 120 min

Regissör: Haifaa Al-Mansour

Skådespelare:  Stephen Dillane, Joanne Froggatt, Elle Fanning

imdb_46x22 6,4/ 10

Mary Shelley, dotter till feministen Mary Wollstonecraft och den politiske filosofen William Godwin var inte ens 20 år när hon skrev klassikern ”Frankenstein: eller den moderne Prometeus”. Innan dess hade hon hunnit rymma hemifrån och ”leva i synd” med den promiskuöse poeten Percy Shelley, förlora ett barn och tillbringa en regnig sommar med Lord Byron i Genève, där berusningssessioner blandades med spökhistorietävlingar. Al-Mansour fokuserar på just denna period av den envisa Marys liv och segerkänslan när det avslöjas att det är hon och inte hennes man, som skrivit succéromanen går rakt in i magen.

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 

Profile

Marcus J. Ström
Marcus J. Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
%d bloggers like this: