Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Latest news

Trailers

Column

Thor (2011)

Last Updated

 

521

Titel: Thor

År: 2011

Genre: Action | Fantasy | Äventyr |

Längd: 115 min

Regissör: Kenneth Branagh

Skådespelare: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston

imdb_46x227.0/10

Det finns många hjältar i världen … men bara en är en gud. När den arrogante krigaren Thor förvisas till jorden från Asgård måste han kämpa hårt för att återfå sina förlorade krafter. När han jagas av en invasionsstyrka som kommit för att förinta honom måste den fallne åskguden ge sig in i striden och lära sig vad som krävs för att bli en äkta hjälte.

EN TILLFÄLLIG UNDERHÅLLNING

Superhjältar, det verkar inte finnas ett slut på den hysterin om sådana i Hollywood. Bara det kommande åren så kommer det nästan tio superhjältefilmer. Marvel står för ett par stycken. Inklusive den om en arrogant kaxig skäggig gud som existerar vid sin fars sida i Asgård.

READ ALSO:  Stranger Things: Season 3 (2019) - Title Teaser

Efter en förvisning av sin far skickas åskguden Thor (Chris Hemsworth) till jorden utan krafter. Han är vilse och ensam men upptäcks av Jane Foster (Natalie Portman), Erik Selvig (Stellan Skarsgård) och Darcy Lewis (Kat Dennings). Jane lär Thor att leva utan krafter och insikten om att vara människa. Under tiden konspirerar Loke (Tom Hiddleston) mot sin far Oden (Anthony Hopkins) och lyckas att ersätta sin far som kung.

Men när en jätte till maskin instiger på jordisk mark börjar det närma sig slutet. Oden lyckas vakna upp från den sömn Loke försatt honom i. Thor, som har återfunnit tillsammans med sina gudalika vänner, återfår samtidigt kraft och tar tillbaka sin hammare Mjölner. Jätten förstör staden och sprutar eld mot det som ses som fientligt. Bilar sprängs och i panik flyr invånarna.

READ ALSO:  A Series of Unfortunate Events: Season 3 - Official Trailer

Efter att bli slagen av maskinjätten som sprutar eld, för någon anledning, ligger Thor på marken med blåmärken och Jane snyftar över hans förödelse. Men Hammaren som finns i en krater flera mil bort börjar skaka och han får tillbaka det som är hans.

Det är inte så mycket fördjupning i den här block-bustern från 2011. De har någon slags komedi i den här filmen som är obegriplig och onödig. Det finns en kärlekshistoria som gnistrar mellan Jane och åskguden, vilket känns relativt orelevant. Efter ha vunnit över Loke och en del förstörd i Asgård är det bara att invänta uppföljaren i Marvels Avengers serie: Phase Two.

Betyg 3 av 5

Betyg 3 av 5

Profile

Marcus Ström
Marcus Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
%d bloggers like this:
Play All Replay Playlist Replay Track Shuffle Playlist Hide picture