Advertisements

Captain America: The First Avenger (2011)

(Last Updated On: February 4, 2018)

 

Captain-America-The-First-Avenger-01

Titel: Captain America: The First Avenger

År: 2011

Genre: Action |Sci-Fi | Äventyr|

Längd: 124 min

Regissör:  Joe Johnston

Skådespelare:  Chris Evans, Hayley Atwell, Hugo Weaving |

 imdb_46x226.8/10

Efter att ha blivit bedömd som olämplig för militärtjänst, anmäler sig Steve Rogers till ett topphemligt forskningsprojekt som förvandlar honom till Captain America – en superhjälte som viger sitt liv åt att försvara de amerikanska idealen.

EN SVAGARE SYN PÅ EN IKONISK PATRIOT I TRIKÅER

Många erfarna skådespelare platsar i den här filmen. Hugo Weavning (Johann/Redskull) tar platsen som en rödfärgad fiende. Tommy Lee Jones och Samuel L Jackson dyker upp.

Krigstiderna har aldrig varit värre än vad det är nu. Det börjar med krigstiderna på 1940-talet. Steve Rogers (Chris Evans) dyker upp i den här Marvel filmen som en liten oskyldig pojke, han är smal och svag. Men när han blir nekad till militärtjänst känner han sig nere. Men med en träff hos  Dr. Abraham Erskine väljer Steve Rogers att anmäla sig till ett hemligt forskningsprojekt. Inne i en tub, blir han förvandlad från smal, svag och kort till stark, lång och vältränad.

Med landets förtroende tar Steve Rogers namnet Captain America och försöker vinna förtroende till förenta staterna.Redskulls ondskefulla planer blir mer tydligare och Captain Americas team blir mer angelägen att fånga chefen för det onda företaget Hydra.  Med hjälp av sina vänner från militärtjänsten och  ett förtroende för folket tar Captain America upp jakten på den rödfärgade mannen.

Det blir intensivt och förutsägbart i längden. Kriget har sina för och nackdelar i det här. Teknologiskt sett är det bra då det inte fanns den teknik vi har idag som då. Men det är inte trovärdigt då det är krigstider.

Inga fördjupningar. Inget troende för tittarna ges. Han är nog en av de minst trovärdigaste superhjältarna som har utspelats sig i filmens värld. Det känns provocerande och tråkigt vissa stunder även om det finns ett flertal överraskande moment under handlings fortlöpande gång.

Relativt sett så vet man vad som ska ske. Det är en struktur som är lätt att förutse. Cheferna för filmens produktion kunde ha förbättrat den till så mycket mer. Men istället är det här resultatet. Gillar man Action utan en bakgrundstanke kommer ni att älska den här filmen.

Många saker är ologiska i den här världen, och den här är en sådan.  Det är en patriotisk film med ett subtilt budskap. Det är som om att USA är det bästa landet i världen, dock det mest ambitiösaste inom filmproduktion. Det blir för mycket amerikaniserat och då tappar man intresse lätt för en film som den här.

Betyg 3 av 5

 

Advertisements