Iron Man 3.jpg

Titel: Iron Man Three

År: 2013

Genre: Action | Sci-Fi |Äventyr |

Längd: 130 min

Regissör: Shane Black

Skådespelare: Robert Downey Jr., Guy Pearce, Gwyneth Paltrow

Dumma mej (2010) on IMDb 7.2/10

I Iron Man 3 ställs den egensinnige men genialiske industrimagnaten Tony Stark/Iron Man mot en fiende, The Mandarin, vars kraft inte har några gränser. När hela Starks värld slås i spillror beslutar han sig för att leta upp den som är skyldig. Nu måste han mer än någonsin förlita sig på sina tekniska uppfinningar, sin genialitet och sin instinkt för att kunna skydda dem som står honom närmast och bekämpa ondskan med alla medel. 

BÄST AV TRE ÄR EN ÖVERDRIFT!

Äntligen, jag har väntat på den här dagen som en tok. Även om jag borde vara objektiv till handlingen och filmens centrum, måste jag bekänna att det här är en rätt explosiv film för er som söker det. Det är mycket komiska inslag vilket gör den lättare att behandla, vilket är bra och det passar så otroligt bra till filmens anda. Men det är mycket action och vissa delar av filmen går så snabbt, som en berg och dal – bana.

READ ALSO:  Poor Things (2023) - Official Trailer

Det tar vid strax efter the Avengers äventyret, filmen som blev en av förra årets största succéer, och det fortsätter i högre fart från  där det slutade.  The Mandarin, spelad av Sir Ben Kingsley, dyker upp som en terrorist. Hans fasansfulla dåd sprider sig över världen, då det kommer från östra världen till USA och Washington där Presidenten håller till.

Slutligen kommer den till Florida, Kalifornien. Huset som tillhör Tony Stark sprängs i småbitar av terroristen The Mandarin, han hamnar i vattnet men lyckas tas i upp i luften och hamnar i Tallahassee. Med dräkten ofunktionbar träffar en pojke vid namn Harley som hjälper honom att ladda upp Starks dräkt. Men efter att en militär begår självmord i den staden, lyckas Tony Stark finna källan till den ondska som The Mandarin har byggt upp.

READ ALSO:  The Witcher (2019-): Season 3 - Official Trailer #2

Han blir fången i huset där The Mandarin håller på med sina projekt, och tillsammans med James Rhodes /War Machine ( Don Cheadle) ska dem finna The Mandarin och ta ut hämnden mot terroristen för den skada som har förorsakats.

3D funktionerna funkade perfekt och det finns nya snyggare glasögonen som passar bättre till biofilmen och man vävs in i handlingen på ett briljant sätt. Men det går dock inte att undgå vissa referenser till den tredje Dark Knight filmen – The Dark Knight Rises, där många saker kommer igen. Men Iron Man’s version på terrorism är faktiskt lite bättre och mycket coolare.

READ ALSO:  Good Omens (2019-): Season 2 - Official Trailer

Det här är en klart sevärd film med mycket action och en hel del komik som ger en härlig äventyrs film även om fördjupningen på karaktärerna saknas.

betyg 4 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: