the avengers

Titel: The Avengers

År: 2012

Genre: Action |Sci-Fi | Äventyr |

Längd: 148 min

Regissör: Joss Whedon

Skådespelare: Samuel Jackson, Robert Downey Jr, Chris Evans, Scarlett Johansson


Avengers (2012) on IMDb 8.3 / 10

När en oväntad fiende plötsligt hotar hela jordens säkerhet måste Nick Fury, chefen för den fredbevarande byrån S.H.I.E.L.D., rekrytera ett team som tillsammans kan rädda jorden från ett katastrofalt öde.

ETT DYNAMISKT ÄVENTYR

Joss Whedon har tagit sig an ett stort projekt, med Marvel’s superhjältar. Med dryga tre månader inspelning om en grupp anmärknings personer, ska dem ta hand om Loke, som ska förstöra jorden med sin armé. Vartdera hjälte och person har fått en egen film och historia, genomsnittet är två stycken per varje hjälte. Robert Downey Jr (Tony Stark/Iron Man) repriserar sin roll likaså gör guden Chris Evans (Steve Rogers/Captain America), Chris Hemsworth (Thor) och det gör även Mark Ruffalo (Hulken).

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Preview: Episode 10

Det är rappa dialoger och många komiska inslag ges också. Handlingen har ett bra tempo  till nittio minuter. Men det blir ett hastigt moment som vänder allting och koncentrationen där fokus bör vara försvinner hastigt och slagfältet som var i luften är driven mot gatorna i det idylliska New York. Som vanligt är det New York som är Science- Fiction’s huvudstad och det är där det händer.När handlingen och slaget med fienden flyttas till den stora staden, blir allting medioker och äventyrskänslan tappar sin forna gloria. Med hastiga sekvenser blir samtliga medlemmar i Avengers motvilligt styrd mot kriget mot Loke.

Guden Loke har kontrollerat en fysiker vid namn Stellan Skarsgård (Erik Selvig) och Jeremy Renner (Clint Barton/Hawkeye) med hjälp av sin magiska spira. Och mot slutet, med cirka 40 minuter kvar, blir dessa en av dem helt frisk och blir sig själv igen, vilket blir spontant och inte genomtänkt. Gruppen Avengers  har en dymanisk och varierande kemi. Med de komiska dialogerna känns det sarkastisk grupp  regissören har hand om.  Hjältarna, karaktärerna reflekterar skådespelarna synligt mot eftertexterna och många scener känns det inte tillräckligt visuellt för att det ska funka med den gröna skärmen i bakgrunden.

READ ALSO:  The Idol (2023) - Official Trailer

Robert Downey Jr. gör som sin karaktär och framhäver en rik playboy som passar till rollen, Chris Hemsworth ser gråtmild i vartdera och varje scen. Även om de har en ny Hulk som de försöker göra till komiker i vissa delar av filmen är en av de bättre versioner. Besynnerligt nog är Cobie Smulders, från How I Met Your Mother, en av de starkare kvinnliga birollerna med Scarlett Johansson på toppen.Summeringen av denna dynamiska sammanslagningen av Marvel’s största och populäraste hjältar  är varierande i tycke och omdöme.  Efter en ny vändning på New York’s gator blir det ologiskt vilket tappar betyget.

betyg 4 av 5

 

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  Black Mirror: (2011-): Season 6 - Official Trailer
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: