Guardians of the Galaxy (2014)

image

Titel:  Guardians of the Galaxy

År: 2014

Genre: Action, Äventyr, Sci-Fi

Längd: 121 min

Regissör:  James Gunn

Skådespelare:  Zoë Saldana, Chris Pratt, Bradley Cooper

imdb_46x228,6/10

Äventyraren Peter Quill stjäl en eftertraktad himlakropp från Ronan, som är en kraftfull skurk med ambitioner att förinta hela universum. Peter slår sig sen samman med Rocket, en vapengalen tvättbjörn, Groot, en trälik humanoid, den gåtfulla Gamora och den hämndlystne Drax the Destroyer. Tillsammans bildar de ett futuristiskt team av superhjältar som skyddar galaxen mot faror.

MED HUMOR, MUSIK OCH ACTION I FOKUS

De mest framstående av rollsättningen är med garanti, Lee Pace, Zoë Saldana och Bradley Cooper. Chris Pratt som spelar huvudrollen Star-Lord lär framträda allt mer efter denna omtumlande resa i äventyrets tecken.

READ ALSO:  The Last of Us (2023-) - Preview: Episode 3

Första trailern såg smaklös ut och definitivt inte lika actionfylld som jag upplevde filmens dryga två timmar. Musiken passar in på ett bra sätt och sedan har de lyckats lägga in Björn Skifs hit-låt Hooked on a Feeling på ett utmärkt sätt. Den kändes först som en familjefilm men humorn täcks upp med tillräckligt med action och härlig musik för att bortse det.

Den finns en mörkt ton trots den lättsamma stämningen. Äventyraren Star-Lord aka Peter Quill, den grönfärgade lönnmdördaren Gamora, vapengalne Rocket, det pratande trädet Groot och den hämndlystne Drax the Destroyer som tillsammans skapar ett dynamiskt kriminellt gäng som försöker att hämnas på skurken Ronan. Rocket, röst av Bradley Cooper, blir snabbt en personlig favorit och med en härlig karisma.

READ ALSO:  What's On Netflix In February 2023

Skådisarna Zoë (Gamora) och Dave (Drax) är målad troligen för hands och inte digitalt som användes vid Avatar (2009). Bradley, Chris och Zoë har haft ett par komiska roller sedan tidigare. Tyckte även att Lee Pace passade utmärkt till skurken Ronan då hans röst skapar en härlig stämning och hans gestaltning av karaktären funkade också.

Sedan har vi actionsekvenserna och de visuella effekterna som står ut från de flesta superhjälte-filmer så riktigt snygga effekter fanns I den här filmen. Denna film tillhör Marvel’s andra fas som kommer att avslutas med Avenger: Age of Ultron (2015)

Specialeffekterna var övertygande, Michael Rooker har en cool sido-karaktär, musiken är passande och karaktärerna har egna personligheter vilket är ett djup man längtar efter.

READ ALSO:  Succession (2018-): Season 4 - Official Teaser Trailer #2

betyg 4 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: