Avengers: Age of Ultron (2015)

poster_87860_1425535223

Titel: The Avengers: Age of Ultron

År: 2015

Genre: Action, Äventyr, Sci-Fi

Längd: 141 min

Regissör: Joss Whedon

Skådespelare: Chris Hemsworth, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson

imdb_46x22 8.4/10

När Tony Stark försöker starta ett fredsbevarande program går det snett. Jordens framtid är hotad och Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow samt Hawkeye sätts alla nu på prov. När den onde Ultron träder fram är det upp till medlemmarna i Avengers att stoppa honom från att sätta sina planer till verket, vilket leder till ett episkt, unikt och världsomspännande äventyr.

ALLT VAD MAN KAN ÖNSKA SIG

Oavsett om man har en avsmak till superhjältar eller tycker att det är barnsligt och inriktad mot barn, bör man tänka om och se filmen till att börja med. Marvels filmer blir allt mörkare nu när andra fasen i deras superhjälte-serie av filmer är avslutad.Det här är inte barnanpassad. Det kommer aldrig att bli det heller. Det är inriktad mot äldre barn och unga vuxna med ett intresse för den här typen av filmer.

READ ALSO:  Oscar Nominations - 2023

Joss Whedon hade tre timmars råmaterial till den under första klippningen. Eftersom MCU är en gemensam värld är allting kopplad på ett eller annat sätt.Artificiell Intelligens har blivit allt mer vanligt – att intelligenta robotar alternativt datorer får eget liv och blir en dödlig maskin. Det är allt fler karaktärer i den här filmen vars syfte och mod växer allt eftersom.

Största skillnaden i den här jämfört med föregångaren är att hjältarna känns mer human och mänskligare. Skådisarna är allt mer bekväm till sina roller när de gemensamt försöker eliminera ondskan. Regissören har gjort det igen. Den lär slå rekord vid box office igen när den öppnar snart i Nordamerika. Den har allting som man kan önska från Marvels samlade grupp. Actionfyllt till slutet med komiken och hjärtat på det rätta stället. Det kommer definitivt bli en omtitt.

READ ALSO:  The Banshees of Inisherin (2022)

betyg 4 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: