Guardians of the Galaxy Vol.2 (2017)

GOTG Vol.2

Titel: Guardians of the Galaxy Vol.2

År: 2017    

Genre: Action | Sci-fi | Äventyr

Längd: 136 min

Regissör: James Gunn

Skådespelare:  Dave Bautista, Chris Pratt, Zoe Saldana

   imdb_46x22 8.4/10

Set to the backdrop of ‘Awesome Mixtape #2,’ Marvel’s Guardians of the Galaxy Vol. 2 continues the team’s adventures as they traverse the outer reaches of the cosmos. The Guardians must fight to keep their newfound family together as they unravel the mysteries of Peter Quill’s true parentage. Old foes become new allies and fan-favorite characters from the classic comics will come to our heroes’ aid as the Marvel cinematic universe continues to expand.

                                                 EN UPPFÖLJARE SOM ALLA FÖRTJÄNAR

För det första, detta är inte en lyckad uppföljare, än vad de så de kallade etablerade kritikerna påstår. Det är en personlig uppföljare, vilket ger en mer kompakt och striktare känsla än den film från 2014 alla älskade då. Den här behåller faktiskt hypen till den tredje akten då den förfaller i sin ambitiösa glömska och blir anti-klimatisk.

READ ALSO:  The Patient (2022)

Glöm Dave Bautista/Drax, Zoë Saldana aka Gamora, Peter Quill aka Star-Lord aka  Chris Pratt. Det är faktiskt, precis som med filmen från tre år tillbaka där Rocket och Groots relation är den väsentliga och den mest humoristiska relationen. Groot är den som är i rampljuset, men Rocket möts även av problem vilket vidgar hans karaktär en aning. Gamora möter sin syster Nebula som dök upp ibland i den första. Drax lär känna en ny karaktär vid namn Mantis som spelar stor roll i  dem två mindre akterna.

Även om filmens kärna handlar om Star-Lord så vi får vi även lära känna alla karaktärer mer än grundligt och djupare än den tidigare filmen. Det ger filmen en större omfång och kapacitet om vad som kommer. Eftersom Guardians of the Galaxy är en del av Marvel Cinematic Universe, så kommer dessa karaktärer återvända till Avengers och des gigantiska samling av superhjältar. Dessutom kommer en tredje film, vilket det förhoppningsvis toppar från den här.

READ ALSO:  To Leslie (2022)

Det visuella effekterna har dem jobbat mycket med. De har även jobbat med den sensuella tredimensionella aspekten kring Groots uppträdande i gängets öppningsscen, som också har varit med i större mängden av trailers. Det är snygg och stilrent och till vissa grader välgjort. Alla scener är inte väl kalibrerade med varandra men det finns en väl utveckling på det tekniska planet sedan tidigare filmen.

Karaktärerna fungerar så bra med varandra och det känns verkligen som att skådespelarna gör det också. Personlighetsdragen hos varje respektive karaktär återspeglas hos karaktärerna vilket gör det enklare för publiken att skapa en starkare relation med dem. Det finns en substans hos skådespelarna, även om man känner till att det är en scriptad berättelse med skådisarna som läser sina repliker innantill.  Dock så tror jag inte att det skulle fungera utan dessa skådespelare nu när de har blivit enad ihop med karaktärerna.

READ ALSO:  Ted Lasso (2020-): Season 2

Eftersom det börjar med att en kärleksrelation med den dåvarande unge Ego och Meredith Quill, Star-Lords föräldrar, så kan man enkelt fatta att det är huvudfokuset i hela filmen och det är även där filmen kommer att avslutas. Men vägen för Peter, känns som en genväg då efter en konflikt med en prästinna, blir Quill räddad av sin far. Peter får en relation med sin far och börjar tycka om honom.

Betyg 3 av 5

Betyg 3 av 5

 

Don`t copy text!
%d bloggers like this: