Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Latest news

Trailers

Column

Avengers: Infinity War (2018)

Last Updated

Avengers Infinity War.jpg

Titel:  Avengers: Infinty War

År: 2018

Genre: Action| Fantasy| Äventyr|

Längd: 149  min

Regissör: Joe Russo

Skådespelare:  Mark Ruffalo, Zoe Saldana, Robert Downey Jr, 

imdb_46x22 9,1/10

The Avengers och deras allierade superhjältar riskerar allt i ett försök att besegra den mäktige Thanos innan hans förödande attacker har förstört hela universum. Den största konfrontationen genom tiderna väntar. (SPOILERS!!!)

EMOTIONELLT, UNDERHÅLLANDE OCH HÖGA INSATSER

Äntligen en film som bryter mot normen av en medioker Marvel film. Äntligen en film som bryter mot allting vad MCU faktiskt står för.  Det här är årets film, kanske årtiondets film. Den är så otroligt överhypad att det nästan blir överdrivet. Marknadsföringen har kommit till en helt ny nivå. Det finns på varje gatuhörn i de större städerna. Rullande affischer är i fokus lika mycket som de effektiva korta trailers innan en obemärkt film visas på bio. Det här är det gäller och det är nu som det ska ske. Efter ett långt antal släppta filmer som skildrar ett universum med magi, sci-fi tillsammans med ett pratande träd och en intelligent tvättbjörn. Det här också här som alla samlas, även om majoriteten inte är närvarande, såsom Ant-Man och Hawkeye.

Den långsamma och utdragna scensekvensen på flygplatsen i slutet av Captain America: Civil War, har inte samma effekt i den här filmen. För allting inträffar på en gång. Allting ska ske på en gång. Det korsklipper mellan varje enskild scen och stundtals kan det vara svårt att navigera mellan varje element som då varje sekvens har tydliga och skarpa händelseförlopp. Karaktärerna interagerar mellan varandra på ett oerhört intressant sätt då deras attribut verkar fungera som en tickande klocka. Alla kommer överens med varandra, ovanligt fort. Mycket tyder på att det finns något stort som väntar, det är något stort och hemskt som håller på att ske. Till slut blir det så. Till slut samlas majoriteten tillsammans. Och därefter blirr en massiv fight-scen mot slutet där sista sekunderna har en stor inverkan på de nästkommande scenerna.

READ ALSO:  X-Men: Dark Phoenix (2019) - Final Trailer

Den har inte lika mycket personlighet och hjärta som Captain America: Civil War, där det byggdes upp stegvis under filmens gång och handlade även en personlig tragedi. I den här massiva långfilmen förankrar den mer grundligt hur Thanos är och en introduktion av karaktären blir snabbt etablerad. Under filmens gång får vi en inblick vad hans relation till Gamora och Nebula betyder för honom. Det finns många sidor med honom som introduceras honom där han är emotionell. På ett snyggt sätt byggs det här upp till den tredje akten då vi redan har lärt känna honom som karaktär, som fader och erövrare av universumet.

Russo-bröderna försöker etablera en relation melan Thanos och Gamora under tiden som han letar de kvarvarande ”infinity-stones”. Med en inledande och dramatisk scen sätter det en ton som inte tidigare inträffat i den här filmserien, såsom att Loke (Tom Hiddleston) dör brutalt precis som Gamora. På så sätt är den mer nyskapande i hur den förankrar sig i det stora universumet som den har tidigare etablerat sig i. Det är en ny typ av stil. De här är bröderna Russo’s tredje film med en ny Avengers nästa år. De breddar vidderna och bränner av budgeten rejält för att få alla Marvel-nördars drömmar uppfyllda. Det är precis, som alla andra Marvel-filmerna en god ton och lämpligt för lite äldre barn. Det är ett äventyr där mycket står på spel och något som tidigare inte har förekommit i serien, är hur relationerna är kopplad till varandra. Karaktärernas framtidsvisioner och drömmar blir raderade på grund av Thanos ankommande. Det blir deras situationer efter situation som blir påverkad i slutändan dock känns det inte riktigt unikt då det förekom på liknade sätt i den första Avengers (2012), där samtliga karaktärer blev samlad och tillkallad av Agents of S.H.I.E.L.D.

READ ALSO:  Avengers: Endgame (2019) - Official Trailer: To The End

Den förhåller sig till att vara en stark kandidat till att vara en av de bästa superhjälte-filmerna. Men för mig personligen, som har sett samtliga utgivna filmer inom MCU kände inte riktigt involverade i karaktärerna. Det fanns en viss brytning i relationen mellan mig och karaktärerna. Det var något som saknades och något annat som var irriterande var hur uppenbar berättelselinje som den följde. Trots sin cliffhanger, kändes den markant uppenbar hur den skulle sluta, främst baserad på vad trailers visat om den. Där finns material som man väntar att det ska ske. Har det inte hänt i filmen ännu, sitter du som angelägen biobesökare och söker efter en specifik scen du hittade i trailern. Och ett annat knep som Bröderna Russo använde sig av var också att ta med scener i trailer som inte följde med till slutversionen.

READ ALSO:  Hobbs & Shaw (2019) - Official Trailer #2 

CGI-effekterna, i alla fall vissa, där bakgrunden kan kännas platt och ofylld antyds det starkt att produktionen har förlitat sig för mycket på datorgjorda effekter istället för praktiska. 3D-versionen tillförde inte heller så mycket djup i bilden dock. De finns även en gastkramande effekt där det via musik, emotionella effekter. När sorgliga scener visas spelas en passande musik. Den är filmen lär vara omtyckt ett bra tag till och har slagit många box-office rekord redan.  Men den har ett starkt hjärta och en emotionell ton som gör att man lätt engagera sig i dessa karaktärer.

En stark underhållande superhjälte-film som gärna hade fått vara längre på grund av det stora antalet karaktärerna. Det finns få tid för dessa karaktärer att utvecklas i deras nya roller efter tidigare händelse, vilket är synt. Det är definitivt en film som många äldre borde se om man vill uppleva äkta bio-magi, när det är som bäst.

Efter nitton filmer i MCU, kvarstår frågan; Är det här allt?

 

betyg 4 av 5

 

Profile

Marcus Ström
Marcus Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements