Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Latest news

Trailers

Column

Lost in Space (2018-): Season 1

(Last Updated On: November 30, 2018)

Lost in Space (2018).jpg

Titel: Lost in Space

År: 2018-

Genre: Sci-Fi

Antal Säsonger: 1 |

Längd: 60 min/avsnitt

Skapad av:  Irwin Allen, Matt Sazama, Burk Sharpless

Medverkande:  Mina SundwallMolly ParkerToby Stephens

imdb_46x22 7,3/10

After crash-landing on an alien planet, the Robinson family fight against all odds to survive and escape, but they’re surrounded by hidden dangers.

FAMILJEDRAMAT SOM ENGAGERAR!

Något som är värt att anmärka med den här serien är att man inte behöver ha sett de tidigare filmatiseringarna eller produktionerna för att förstå kontexten av berättelsen i sin helhet eller karaktärerna. Det bidrar även att den har en samtida insyn som är förankrad djupt i vår nutida världsbild där värderingar har inte längre en försakad anledning utan det är snarare att det är en positiv anledning att den inte är bunden till tidigare material. Även om Lost in Space försöker göra en nyanserande TV-serie för Netflix så tappar den halvvägs när enkelheten och slarvigt skrivna manus prioriteras istället. Det är då det förutsägbara familjedramat kommer upp till ytan och det blir tråkigt därefter i längden. De verkar ha tappat bort sig efter halva seriens avsnitt för att sedan återvända till den ursprungliga idén.

READ ALSO:  The Peanut Butter Falcon (2019) - Official Trailer

Molly Parker och Toby Stephens spelar familjens radarpar. Det är dem som är kärnan av hela serien och ska hålla fast det från början till grunden. Parker, känd från tidigare säsonger av House of Cards och Stephen, känd som Captain Flint från Black Sails spelar föräldrarna till tre barn. Precis som seriens grundstomme antyds det gång på gång att detta par har oundvikligt problem. Det händer överväldigande problem hela tiden för den här familjen på fem. Det finns ingenting som tonar ner och där karaktärerna som Maureen och John kan reflektera på vad som hände tidigare. Problemen växer konstant och det känns som att det inte finns någon mening med vissa händelser heller. Det sker utan förvarning och det finns oftast ingen logik bakom problemen. Redan i första avsnittet, piloten, så kraschar familjens rymdskepp, Maureen skadar benet och den äldsta dottern blir nästan dränkt under isen samt att pojken blir försvunnen.

READ ALSO:  Slasher: Season 1 (2016-)

Den har en grov ton som är främst lämplig för vuxna. Men relationerna mellan dessa karaktärer, där den utomstående och äldsta systern har problem med familjen yngre dotter, den tafatta komplexa relationen mellan en modifierad robot och pojken Will på tolv år men också relationen mellan föräldrarna. Föräldrarnas relation förklaras men det blir aldrig en förtydligande utan främst hintar till publiken om vad som har hänt med få, väldigt få tillbakablickar som skildrar familjens tidigare liv.

Så om du söker en film som man lätt kan bli engagerad och följa så är det här en underhållande start på en TV-serie. Den är främst lämplig för äldre barn då det finns lite mörkare scener.

Betyg 3 av 5

Betyg 3 av 5

 

Profile

Marcus Ström
Marcus Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
%d bloggers like this: