Salvation (2017-)

Salvation (2017-)

Titel: Salvation

År: 2017-

Genre: Drama | Sci-Fi |Thriller |

Antal Säsonger: 1 |

Längd: 43 min/avsnitt

Skapad av:  Elizabeth Kruger, Craig Shapiro, Matt JL Wheeler

Medverkande:   Ian Anthony Dale, Santiago Cabrera, Jennifer Finnigan

imdb_46x22 7,0/10

An MIT grad student and a tech superstar bring a low-level Pentagon official a staggering discovery–that an asteroid is just six months away from colliding with Earth.

                                                             NÅR MEDIOKERT SOM HÖGST

Om du förväntade dig en avancerad TV-serie som belyser miljöproblem, politik och korruption så kommer du att tycka om en sak – Cliffhangers, för det finns det gott om. Det här är en Tv-serie som är väldigt enkelt konstruerad och fullföljer nästan sin planering och lämnar ett öppet slut för en kommande säsong.

READ ALSO:  Critics' Choice Award 2023 - Nominations

Den är inte så avancerad och den har teknik som har relativt samröre med vår nutida teknik, vilket gör den på något sätt trovärdig dock är den introvert och flummig många gånger även om den baseras på en otydlig mystik som ska avslöjas allt eftersom. Saker som tidigare har varit på ett sätt är inte så och personer som har varit döda kommer tillbaka till liv.

Förutom att göra ett försök till ett anmärkningsvärt och desperat försök att göra ett upplåtande eller ett påstående så är den nästan på gränsen att vara sevärd. Genom Netflix, går det att se alla tretton avsnitt i en sittning och genom sina fyrtiotre minuters långa avsnitt förhåller den sig också till en lämplig treakt-struktur. Dock är den klippt för kommersiell teve vilket märks varje kvart att något spännande eller viktigt för tittarna håller på att ske.

READ ALSO:  The Super Mario Bros. Movie (2022) - Official Trailer

Problemet med sådana här serier är att det finns så mycket sido-linjer och så mycket konflikt och drama mellan varje enskild karaktär som måste införas på ett kompakt format vilket kan göra att det blir svårt att hålla reda på allting som inträffar under seriens gång. Oftast är problemen som karaktärerna bryr sig om irrelevanta i förhållandet till det stora problemet. Den definierar i sin helhet inte vad den faktiska problematiken fyller för funktion utan mynnar istället ut det genom att använda sig av karaktärernas problematiska relationer och konflikter.

Den försöker att hålla sig till sci-fi genren om rymdresor men istället havererar den till en spionthriller i tretton avsnitt som har inte den rätta substansen. Dock fungerar den gott och väl till att vara en serie som man sträck-ser. Den gör det på ett effektivt sätt och det är väl den här seriens största styrka – att avsluta med konkreta men oavslutade cliffhangers. Det är ett koncept som återkommer i den här halvt bra serien.

READ ALSO:  The Cuphead Show! (2022-): Season 3

Trots det så fungerar den ändå som ett startskott. Det är enkelt förklarad, det finns inte så komplicerad handling med överanvända begrepp och få utrymme för egen tolkning. Det här är en serie som man kan se och hoppa över något avsnitt och ändå följa med i händelseförloppet då den är väldigt simpel och rak med sin handling – Att en asteroid kommer till jorden och en grupp forskare ska rädda världen. Det är vara en bra inledning för den som tycker om astronautserier och sci-fi med thriller och drama.

Betyg 3 av 5

Betyg 3 av 5

 

 

Don`t copy text!
%d bloggers like this: