81c852e169e642789dcfe8b4f660f93a

Titel: Spider-Man: Homecoming

År: 2017    

Genre: Action | Fantasy | Äventyr |

Längd: 134 min

Regissör: Jon Watts

Skådespelare:  Michael Keaton, Tom Holland, Jon Favreau

   imdb_46x22 8.0/10

Fortfarande exalterad över sin upplevelse med the Avengers återvänder Peter hem till sin moster May, under sin mentor Tony Starks uppsikt. Han försöker återuppta sina dagliga rutiner, men kan inte riktigt släppa tanken på att få uträtta nya hjältedåd. När superskurken Vulture dyker upp får han chansen – samtidigt som allt han håller kärt plötsligt befinner sig i stor fara. Den unge Peter Parker, Spindelmannen, som gjorde spektakulär debut i Captain America: Civil War, börjar utforska sin nyfunna identitet som nätsvingande superhjälte i Spider-man: Homecoming.

                                                          DÅ VAR DET DAGS IGEN…

Först en trilogi, sedan två grovt misslyckade filmer med Andrew Garfield kommer en sjätte film med den webbslingande superhjälten med Marvel som styr.Det är ändå förebyggande med en tredje reboot om en av Marvels främsta superhjälte. Den leder någonstans och i det här fallet handlar det om hur Marvels försöker göra något nytt. Något i slutändan blir det dock inte något innovativt.

READ ALSO:  The Witcher (2019-): Season 3 - Official Trailer #2

Vår huvudkaraktär har blivit yngre än tidigare filmer och har en faster som är hälften så gammal än tidigare. Och hans distans till sin faster växer per film. Man ser allt mindre av henne i fler filmer som kommer och i den här filmen har hon väldigt lite betydelse för Peter men mer för männen runt om honom. Hon är sexobjekt just nu vilket nu förminskar en aning av hennes karaktär. Hon är en viktig karaktär och ett starkt stöd för honom i hans utveckling.Trots sin unga ålder blir det otroligt kompromisslöst då han är den yngste Peter Parker. Han går i grundskolan, vilket gör hans hjältedåd kanske mindre trovärdigt. Speciellt eftersom den väger tyngre på realism än de två tidigare filmerna med Andrew Garfield, så kunde Parkers ålder vara betydligt högre.

READ ALSO:  Shazam!: Fury of the Gods (2023)

Till en viss nivå känns det inte som äkta Spider-Man, utan en del av Avengers-filmen. den har en kontinuitet gällande Avengers-filmerna. Att filmen påbörjas efter Parker har fått krafterna, fungerar relativt bra. Det finns dock lite för mycket teknologi som Peter förlitar sig på och något som kunde blivit justerat istället. Den nye Spider-Man  lär återkomma fler gånger med sin medverkan i den uppkommande Marvel-filmerna och sin egna trilogi.  Visuella effekterna var det inget fel på, men djupet på manuset och berättelsen i sig kunde ha reviderat ytterligare. Det finns många humoristiska scener som fungerar med världen och dess atmosfär. Sedan är det här första filmen av sex filmer där Spider-Man räddar folk utanför New York, vilket är intressant på många sätt. Tonen, till skillnad från sina föregångare, är mer barnvänligare. Den har en stark humoristisk ton och baseras på händelserna efter Captain America: Civil War.

Robert Downey Jr. insats fungerar lika bra som vanligt och han är Iron-Man oavsett vad, Jon Favreau gör en stabil insats som Happy Hogan och det är ett kärt återseende med huvudkaraktärerna från Iron-Man filmerna. Dock finns blir Tom Holland energiska drag en aning irriterande och blir inte tillräckligt trovärdig i slutändan. Hollands motståndare i filmen gör av Michael Keaton, som gör ett starkt jobb, dock är det oklart vad hans riktiga motivation är.  Det vore intressant att se om han återkommer som skurk.

READ ALSO:  What's On Netflix In June 2023

Bättre än The Amazing Spider-Man? Ja, definitivt.  För de filmerna var en visuell katastrof.  Men i sin äventyrskänsla, så håller den nog inte samma nivå som Sam Raimis trilogi.

Betyg 3 av 5
Betyg 3 av 5

 

 

 

 

 

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: