Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Latest news

Trailers

Column

Deadpool 2 (2018)

(Last Updated On: May 19, 2018)

 

Deadpool 2 (2018)
Titel: 
Deadpool 2

År: 2018

Genre:  Action |Sci-Fi | Äventyr |

Längd: 119 min

Regissör: David Leitch

Skådespelare: Ryan Reynolds, Josh Brolin, Brianna Hildebrand

imdb_46x22 8,3/10

Marvels snabbkäftade legosoldat är tillbaka! Större, bättre och stundtals mer byxlös än någonsin. När en supersoldat anländer på ett mordiskt uppdrag tvingas Deadpool fundera över vänskap, familj och vad det egentligen innebär att vara en hjälte – samtidigt som han kickar 50 nyanser av röv. För att göra det rätta måste man ibland fajtas fult.

SAMMA SKÄMT – OMGÅNG 2

Deadpool är tillbaka och det märks. Inte minst på gator, torg och sociala medier. Det är värre nu än tidigare. Det är större. Det är mer känt med den här karaktären och mer accepterad. Han har blivit snarare en ikon för hur komiska R-rated filmer ska fungera och hur han ska bete sig. Wade Wilson är en underdog och en antihjälte som har blivit en populär karaktär.

READ ALSO:  Ready or Not (2019) - Official Trailer

Ryan Reynolds hade tidigare kreativa svårigheter med föregående regissör när den här filmen var under produktion. På grund av första filmens omåttliga popularitet och framgång, gav det den här filmen ännu mer förväntningar.

Ryan Reynolds gör ett bra jobb, fortfarande som Wade Wilson och Deadpool. Han lever upp i rollen som Wilson och den karaktär som man förväntar honom att spela. Han har den där charmen och intresset för att spela en sådan våldsam karaktär som Hugh Jackman och Wolverine.

Josh Brolin har nu gjort Thanos i ett par filmer och i den här spelar han Cable, en karaktär från framtiden och han söker den som mördade hans familj. Det är på så sätt som han kommer i kontakt med Deadpool. Det kan vara för att Marvel har prioriterat honom som Thanos i MCU, för han känns lite malplacerat i den här filmen. Hans motivation och aggressivitet funkar inte riktigt på långa vägar, inte tills hans ordentliga avsikt framträds. Han fungerar, med andra ord, bättre med som den lilla skurken han länge har varit.  Dessutom, vid ett par tillfällen, så har de inte gjort klart hans lysande högeröga med VFX, vilket är irriterande ju mer man funderar på det.

READ ALSO:  Escape Plan: The Extractors (2019) - Official Trailer

De råa skämten och våldet, som är grunden till den här karaktären maximeras nästan till en gräns då det känns lite överdrivet dock kan det ha varit ett medvetet val. Den meta refererar konstant men Wilson drar ner på fjärde väggen-brytningen. Den försöker även göra en mer sofistikerad berättelse, en mer omgivningsmedveten films som stärker och fördjupar karaktärerna.

Det här är en film som aldrig bör tas seriöst, speciellt då Deadpool dör ett flertal gånger och den har faktiskt ett tema precis som föregående film. Den föregående hade kärleksfilm/romantisk film som tema och den här förhåller sig till familjetema som f-ordet, men på det sättet som bara Deadpool kan göra det på.

Den har en helt annan inriktning än första filmen och jag är tveksam hur det är förankrat i karaktären. Den här har en högre budget. Den har ett bättre visuellt bildspråk än första och ett allvarligare problem. Den har en större medvetenhet och det funkar dock till en viss gräns.

READ ALSO:  The Angry Birds Movie 2 (2019) - Final Trailer

Det stora problemet är att den här filmen försöker vara komisk och allvarlig samtidigt., vilket gör den stundtals överflödig. Den är underhållande och är långt ifrån unik men likväl välgjord och nöje på bio.

Betyg 3 av 5

Betyg 3 av 5

 

 

Advertisements
%d bloggers like this: