Titel: Jurassic World: Fallen Kingdom

År: 2018

Genre: Action | Sci-Fi | Äventyr |

Längd: 128 min

Regissör:  J.A. Bayona

Skådespelare:  Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Rafe Spall

.imdb_46x22  6.7/10

Det har gått tre år sedan den extravaganta nöjesparken Jurassic World förstördes av okontrollerade dinosaurier. Ön Nublar ligger nu övergiven av människor medan de överlevande dinosaurierna slåss för sin överlevnad i djungeln. När öns slumrande vulkan väcks till liv tar Owen och Claire på sig att rädda de dinosaurier som finns kvar från utrotning. Owen letar efter sin ledarraptor Blue som fortfarande saknas i djungeln och Claire tar uppdraget att hitta djuren efter att ha fyllts av respekt för dem. När de kommer till ön möts de av flödande lava och deras expedition avslöjar en konspiration som kan utsätta jorden för det mest riskfyllda människan skådat sedan urminnes tider.

ÖVERDRIVEN OCH STUNDTALS OLOGISK

 

Filmen är centrerad kring att dinosaurierna på Isla Nublar och de resterande av ögrupperna håller på att falla sönder. Därav den klichéladdade titeln: Fallen Kingdom, för öarna faller bokstavligen sönder på grund av vulkanutbrotten. Det här är något karaktärerna försöker förbättra genom att rädda dinosaurierna som är kvar på ön där parken Jurassic World befann sig tidigare. Det här är långt efter Jurassic World, vilket filmskaparna uppenbarligen har försökt ta i beaktning.

READ ALSO:  Shazam!: Fury of the Gods (2023)

Många finns det av dessa filmer och det kommer inte att sluta på ett bra tag. Det kommer ständigt komma nya filmer som berör naturen och livet runt dinosaurier. Den lyckades för tre år sedan övertala majoriteten av sin publik att det var värt att ens påkosta en uppföljare. Men var det verkligen värt att göra en uppföljare som påminner om samma synopsis som i The Lost World? Nej, det är det inte. Även om de nya filmerna följer direkt Spielbergs omåttligt populära dinosaurieskräckfilm från 1993, så behövdes dock inte en ny uppföljare. Däremot finns det något som gör att den här faller mindre platt trots sina dåliga siffror på Box Office. Föregångaren från 2015 var utan tvekan en global succé dock förankras det i att det var en ny film i Jurassic Park-världen. Den här filmen gör inte det. Det blir repetitivt när samma berättelse åter skildras med några få förändringar och illabådande val för huvudkaraktärerna.

READ ALSO:  Poor Things (2023) - Official Trailer

Men det som den här filmen gjorde bättre än förra gången är dess mer koncentrerande plot och de mer intima bildutsnitten. Den känns mer personlig och attraktiv än sin föregångare. Chris Pratt och Bryce Dallas Howard gör mediokra insatser. Många gånger under filmens gång ser de antigen uttråkade eller genuint frånvarande i filmens främsta och största scener. Med en budget på ungefärliga 170 miljoner dollar borde de ha fått ett mer vinnande koncept.  Rafe Spall funkar inte heller som antagonist då han inte har den rätta karisman som ligger bakom bedrägeriet som Owen och Claire åker ut för. Trots sina bristande omfång på skådespelare med mediokra insatser och undermåttliga ambitioner om att förverkliga dinosaurier ännu en gång så, kom den här filmen mig närmare än sin föregångare. Den kommer aldrig att vara i närheten av Jurassic Park och dess charm.

READ ALSO:  Good Omens (2019-): Season 2 - Official Trailer

Det är en underhållande film som är väl påkostad. Musiken och effekterna är något som lätt kan glömmas bort. Dess mediokra handling gör att man kommer inte nära varken djuren eller karaktärerna. Ingen bryr sig om de CGI-animerade figurerna i sin helhet även om dem bör ses som en stark metafor till Jordens utgående natur. Grejen är att om man har sett de tidigare filmerna så kan man förstå dess förutsägbarhet som visas upp i den här filmen.

 

 

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: