Ant-Man and The Wasp (2018)

Ant-Man and the Wasp (2018).jpg

Titel: Ant-Man and the Wasp

År: 2018

Genre: Action | Sci-Fi | Äventyr |

Längd: 118 min

Regissör: Peyton Reed

Skådespelare:  Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña

image-1 8,3/10

Ett nytt kapitel med hjältarna, som har en häpnadsväckande förmåga att krympa, tar sin början. I efterdyningarna av Captain America: Civil War tampas Scott Lang med konsekvenserna av sina val, både som superhjälte och som pappa. Han kämpar för att få balans mellan sitt familjeliv och sina plikter som Ant-Man. Hope van Dyne och Dr Hank Pym kontaktar honom gällande ett nytt, brådskande uppdrag. Scott måste återigen sätta på sig dräkten och lära sig att slåss sida vid sida med the Wasp för att nysta upp det förflutnas hemligheter.

KÄRLEK OCH SAMARBETE I FOKUS

Trots att den här filmen är Marvel Studios tjugonde produktion, så slutar tåget aldrig att rulla. Uppenbarligen har de planer framöver och med den här filmen lär de på nytt nå nya höjder.

READ ALSO:  To Leslie (2022)

Få filmer som formateras för IMAX 3D tillför den rätta och intensiva känslan men den här lyckas ändå att göra det. Den tillför något till filmen en annan dimension som inte går att uppleva på ett annat sätt. Det är förankrad och det förnöjer underhållningen.

Efter att ha varit delaktig i fajten mellan Captain America och Iron Man, så är Scott Lang, Ant-Man, inte i gott tillstånd. Han har fått husarrest i två år efter en överenskommelse med FBI. Paul Rudd gör en solid insats. Han kan trots allt vara allvarlig och rolig när det behövs, vilket så är filmens andra skådespelare. De få minuter som Michelle Pfeiffer har att erbjuda så har hon en karisma som vanligt. Michael Douglas fungerar fint som ett tillskott av Dr. Hank Pym. För att hänga med och förstå mycket av vad som sägs behövs det dock att man har sett de tidigare filmerna. Det hjälper med djupet av handlingen. 

READ ALSO:  What's On DisneyPlus In February 2023

Evangeline Lily, som har varit med i Hobbit-trilogin, har en mer en allvarligare ton i den här än sin tre år gamla föregångare. Hon är framställd att vara mer sammanbiten då hon och Scott har varit ovänner tills filmens början. 

Michael Pëna, som uppenbarligen inte har så jättestor roll i den här filmen, fungerar som våra hjältars sidekick. Han är även filmens främste comic relief. Det är han som drar skämten och har roliga möten som är riktad mot publiken.

Visuella effekterna har sällan varit Marvels största problem även om det stundtals svajar i den här filmen, speciellt då den är väldigt effekttungt för annars hade filmen inte ens fungerat. Och den fungerat väldigt bra i den här filmen och det lyckas göra trovärdigt och snyggt.

READ ALSO:  The Super Mario Bros. Movie (2023) - Official Smash Teaser Trailer

Däremot brukar antagonisterna, skurkarna, inte tillföra så mycket djup och dimension som huvudkaraktärernas motpoler. Det är inte heller någonting i den här filmen som utmärker antagonisten till att ha ett mervärde än andra Marvel-skurkar. Hon bidrar dock ingenting till filmen förutom stundtals tillföra korta stunder av spänning dock avslöjas hon lite väl för tidigt.

Det här är en film som försöker gynna MCU genom att skapa nya häftiga ögonblick där de verkligen utnyttjar kvantfysik och grejen med Ant-Man, vilket är positivt. Det är en underhållande film men manuset ter sig ändå att vara ordentligt generisk. Ant-Man tenderar också vara den utomstående superhjälten som ingen bryr sig om och därför är det inte lika mycket buzz om den.

betyg-3

Don`t copy text!
%d bloggers like this: