Sicario - Day of the Soldado (2018)Titel: Sicario: Day of the Soldado

År: 2018

Genre: Action | Drama | Kriminalare|

Längd: 122 min

Regissör: Stefano Sollima

Skådespelare: Benicio Del Toro, Josh Brolin, Isabela Moner

imdb_46x22  7,4/10

CIA-agenten Matt Graver och den oberoende “konsulten” Alejandro anlitas åter igen för att ta sig an en knarkkung som finansierar terrorister. Den fristående uppföljaren till kritikerhyllade filmen “Sicario” från 2015 (regisserad av Denis Villeneuve) kretsar kring det eskalerande kriget mot droger längs gränsen mellan USA och Mexiko.

INTE LIKA INTENSIV SOM FÖRSTA

Dilemmat med populära filmer och att deras regissörer till första filmer är därefter upptagen när det är en dags för en uppföljare. Uppföljare som ska på något sätt ta ett steg framåt och fortlöpa handlingen. Kulminera handlingen till den grad att bli sevärd och något annorlunda. Introduktionen till karaktären behövs inte fördjupas lika hårt i en uppföljare. Handlingen är i fokus. Det är även stämningen och atmosfären.

Denis Villenaue, som regisserade originalfilmen (2015) om Sicario, har genom den fått ett genombrott och är en av de främsta anlitade filmskaparna i nutida Hollywood. Han skapade genuina karaktärer som hade välgrundad substans och struktur. Det passade också väl in när Emily Blunt tog an rollen som nykomlingen och representanten för publiken. Men med henne ut ur bilden, förmedlar den här filmen inte på samma sätt som man kunde ha önskat.

READ ALSO:  The Amazing Story Behind Netflix Docuseries 'Chimp Empire'

Stefano Sollima, känd för Gomorrah och Suburra, gör ett gediget jobb dock så fördjupas det ingenting till filmens huvudsakliga berättelse. Det finns en kärnhistoria och vissa delberättelser som är uppdelad via akterna.

Josh Brolins karaktär Matt Graver får ett uppdrag från den amerikanska regeringen om att kidnappa en dotter till en mexikansk knarkkung i ett försök att starta ett krig mellan flera läger. Alejandro, Benico Del Toro, får uppdraget att göra grovarbetet och samarbetar återigen med Matt. Det är det som händer. Det uppstår visserligen konkreta scener som kan kännas närgånget och brutala men komplexiteten saknas tillsammans med en genuin förankring till karaktärerna. Du vet och kommer att förstå vad som ska hända med fingervisande indikationer och tendenser.

READ ALSO:  Squid Game (2021-): Season 1 - Featurette

Sicario: Day of the Soldado har sina stunder där Josh Brolin och Benico Del Toro briljerar och det finns ögonblick där spänningen är som bäst. Men det är bara på ytan. Den lämnar så mycket mer kvar. Substansen och komplexiteten hos karaktärerna som fanns i den första filmen saknas i den här då twisten är redan förlegat, tyvärr.

Skådespeleriet är superbt även om det är trist att de väljer saker som följer normen under själva kidnappningen. Josh och Benico gör inte sina bästa roller i sina karriärer men båda gör ändå solida insatser och är filmens definitiva behållning. Musiken och klippningen fungerar till en viss grad. Tempoväxlingen borde ha haft en större justering och vissa specialeffekter kunde ha blivit bättre renderat till den grad att det ser realistisk ut. Det är en underhållande film där manuset och regin kunde ha ägnat mer tid hos utveckling av karaktärerna. Inte att bara göra dem schablonartade för att det är etablerade karaktärer.

READ ALSO:  Chimp Empire (2023) - Official Trailer

Den är bättre än mediokra kriminalfilmer om knarkvärlden men lämnar däremot besk eftersmak och frågor till publiken.

Och nej, den är inte lika bra som många andra kritiker antyder!

Betyg 3 av 5
Betyg 3 av 5

 

 

 

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: