The Commuter (2018)

_20180826_203002873323404.jpg

Titel: The Commuter

År: 2018

Genre: Action | Drama| Kriminalare |

Längd: 105 min

Regissör: Jaume Collet-Serra

Skådespelare: Liam Neeson, Vera Farmiga, Patrick Wilson

imdb_46x226,3/10

An Insurance Salesman/Ex-Cop is caught up in a criminal conspiracy during his daily commute home.

NÄR LOGIK INTE RÄKNAS IN

Precis som många andra amerikanska filmer med trista plots och platta karaktärer samt med en skådespelare som kan slåss på ett  hyfsat okej sätt.

Liam Neeson, som hade sina bästa roller under 1990-talet, har istället blivit en actionbaserad och medioker skådespelare. Vissa fungerar och andra inte. Många av rollerna är detsamma. Ingen av dessa har en funktionell och en variation bakom. Oftast håller det inte heller. Den här filmen är precis likadan; en karaktär som gör det annars dör familjen. Alla är på samma sätt. Den här har ingen skillnad i det avseendet.

READ ALSO:  Babylon (2022) - Official Trailer #2

En positiv kontrast till det subtila meddelandet är att tittaren får nödvändig information samtidigt som karaktären, spelad av Liam Neeson. Regissören har tillsammans med filmfoto och titeldesign, ner mycket tid på att allting ska va stilistisk snyggt och komponerad. Dock är det osäkert om det tillför något till berättelsen.Fram till den tredje akten utvecklad den till en absurd tredje akt. Med usel CGI-tåg och ojämn klippning, bidrar det ingenting till filmens kärna. Sen att det påminner grovt om Non-Stop, hjälper verkligen Inte. Samma plot, men ett annat fordon. Ironiskt nog.

Antagonisten, Patrick Wilson och Vera Farmiga, har ett allseende öga som observerar allt alla passagerar gör. Men det konstiga är att den inte upplevs som en usel film som Sharknado-serien eller Skyscraper (2018) eller liknande då det är visuellt tilltalande. Att det är både Wilson och Farmiga som ligger bakom hela det här experimentet eller vad det nu är, ter sig vara ologiskt.  Liam Neeson som måste göra olika saker annars dör en viss grupp av personer eller en person, listar till slut vem skurkarna är och hjälten får åka hem. Vad Jonathan Banks gjorde i den här filmen, känns onödigt och som en utfyllare. Han är med för att han dör av en buss.

READ ALSO:  Avatar: The Way of Water (2022) - Official Trailer #3

Motivationen bakom filmen ter sig vara mångtydig och när det väl ges är den så pass vag och kryptisk i sitt subtila budskap.

Det här är en medioker som försöker mer än vad den faktiskt är värd. Slöseri på tid och engagemang, så faller det här hårt.

Betyg 2 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: