Dark Tourist

Titel: Dark Tourist

År: 2018 –

Genre: Documentär |

Antal Säsonger: 1 |

Längd: 50 min/avsnitt

Medverkande:  David Farrier

image-17,8/10 

From a nuclear lake to a haunted forest, New Zealand filmmaker and journalist David Farrier (‘Tickled’) visits unusual — and often macabre — tourism spots around the world.

UDDA TURISTMÅL – AVSLAPPNAD DOKUMENTÄRSERIE

Faktumet med att riktigt bra och välgjorda dokumentärer med en intressant aspekt är svår att finna, även på en internationell streaming-sida som Netflix, är säkert redan välkänt vid det här laget. Däremot har Netflix turen att hitta ett ämne och producera en sådan typ av dokumentär någon gång per år. Även om den inte har fått så mycket uppmärksamhet, drivs man ändå med journalisten som medverkar i Dark Tourist.

Det är en kort dokumentär-serie som behandlar världens turistmål med fokus på död och tragedi. Trots att många är välkända, så förankras det ändå gediget och det blir en intressant röd linje av hela konceptet. Journalisten David Farrier gör ett stabilt jobb som värd och inbjuder dig som tittare till en värld som bara egentligen går att beskådas genom tv-skärmen.

READ ALSO:  Black Mirror: (2011-): Season 6 - Official Trailer

Han deltar i turistattraktioner som dystra självmordsskogen utanför centrala Japan, han träffar en kvinna som utför voodookonster på honom och han träffar även en amerikan som utför tveksamma, möjligen illegala, skräckliknande övningar i sitt kallade skräckhus.

Många är erkända som Fukushima, Pablo Escobar och den förbjudna staden. Han och teamet tillför en undersökande journalistik som gör det desto mer intressant. Intressant nog för att se vad som händer med teamet när de försöker ta sig över gränsen till en förbjuden plats. Han gör det ingen annan vågar även om konceptet är simpelt och renodlat. Den gör en definitivt nyfiken att själv besöka dessa turistattraktioner, även om de verkar upplevas makabra och uttömmande.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Featurette: Last Day of Filming

Han har en charmig och trevlig, bakåtlutad stil som gör det lättvindigt att följa hans resa genom världens märkligaste och uddaste turistmål.  David Ferrier, Colin Rothart och Paul Horan, bör få credit för en välkomponerande men inte lika djup dokumentärserie som man kunde hoppats på.

Värt att säga är att den inte är lämplig för barn och stundtals otäcka scener för yngre. Med det kan man bara hoppas på en uppföljning i turistmålens absurda och mörka värld.

Betyg 3 av 5
Betyg 3 av 5

Dark Tourist (2018-) – ENG

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  FUBAR (2023)
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: