MV5BNzUyODk4OTkxNF5BMl5BanBnXkFtZTgwMzY0MDgzNTM@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_Titel: Mile 22

År: 2018

Genre: Action | Drama | Äventyr |

Längd: 94 min

Regissör: Peter Berg

Skådespelare: Mark Wahlberg, Lauren Cohan, Iko Uwais

imdb_46x226,1/10

Ett elitförband med amerikanska underrättelseofficerer får hjälp av en hemlig taktisk specialstyrka i ett försök att smuggla en ljusskygg och hemlig polis som sitter på väldigt känslig information som kan skada rikets säkerhet.

WAHLBERGS SÄMSTA INSATS

Redigeringen i en action baserad film, brukar vara snabba klipp för att det ska upplevas hastigt och intensivt. I den här filmen är det det dubbla av allt. Det förstör och distraherar från filmens huvudsakliga handling. Den har stora problem med att skapa en struktur i sitt berättande med klippning som har en ojämn ton och rytm. Många lösa delar som inte faller riktigt på plats. På många sätt upplevs den ofärdig. Det är något som stör mig. Det finns inget djup i den här filmen.

Man kommer aldrig nära karaktärerna. Kanske Mark Wahlbergs version av psykopatiska och säkert narcissistiska Jimmy Silva. De försöker göra bort hela hans bakgrund i filmens intro, även om det inte förstärker handlingen eller filmens premiss. Mark Wahlberg gör en stark otydlig insats till vad hans karaktär lider av. Han är cynisk och sarkastisk som karaktär. Saknar man hans komiska sida så är den här filmen inte för dig. Lauren Cohen gör en förskräcklig debut, som det faktiskt känns, i den här annars döda och tråkiga actionfilm. Hon är en karaktär som lätt kan glömmas bort även om hon är skriven som en hjälte. Varför hon är inkluderad i filmen, benämns inte. Hon är en onödig karaktär som får alldeles för mycket speltid. Alla hennes är överdrivna och abstrakta.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Preview: Episode 10

Peter Berg och Mark Wahlberg brukar oftast övertyga med djupa filmer med ett tydligt underliggande budskap som faktiskt betyder något. Den här saknar den aspekten totalt. Det gör det även svårt att ens tycka om allting som inträffar under filmens korta speltid. Här finns det definitivt mycket som de kunde ha gjort bättre. Det är en solklar independent film som hänger svagt på förutfattade meningar och ett alltför desperat försök att försöka göra en nyanserad insats. Det är mycket som framställs ordentligt att vara något den egentligen inte är. Den redovisar flera idéer som aldrig kommer i mål och gör desperata försök till något som inte är nytt. Lauren Cohen gör precis som Mark Wahlberg sin sämsta insats i sina karriärer. Cohen är en onödig karaktär och tillför ingenting vettigt under den här filmens speltid. Det är förståeligt också att hon bara tog an den här rollen enbart för pengar, även om det var lågt då hon är en okänd skådespelerska. 

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4

Den tillför ingenting och har en handling som understryker amerikanernas outhärdliga patriotism till sitt land och sin stora rädsla mot ryssarna. Igen så är det ryssar som är antagonisten. Det finns även starka kopplingar till landet tidigare historia med terrorism och militär. 

För dig som funderar att se den här, gå inte på bio såvida du inte vet att du kommer att somna. Det är action konstant i filmen, vilket har noll poäng över huvudtaget. Det är slöseri på tid både för dig som publik och för skådespelarna, för det är jävligt tydligt att den inte visste vad de gjorde under inspelningen av den här filmen.

READ ALSO:  FUBAR (2023)

 

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: