Searching (2018).jpg

Titel: Searching

År: 2018

Genre: Drama |Mystery | Thriller|

Längd: 102 min

Regissör: Aneesh Chaganty

Skådespelare: John Cho, Debra Messing, Joseph Lee

imdb_46x227,9/10

After his 16-year-old daughter goes missing, a desperate father breaks into her laptop find her.

MODERN DOTTERJAKT IN I DJUNGELN

Sociala medier har på kort tid blivit en del av allas vardag. En del av normen. Det är förankrad i våra liv och är svåra nu att komma undan. Svårt att komma tillbaka till det analoga livet, där det kanske var enklare, mer baserad på tillit. Men sedan datorerna utvecklades i takt med telefonerna, har det eskalerat.

Den här filmen är helt baserad på ett program, inspelat från en dator. Det visar också hur långt den här tekniken har framskridit. Hur långt vi har kulminerat det ända fram till toppen. För den har en poäng tillsammans med sin premiss. Premissen är precis som alla andra filmer som Gone Girl och Taken. Skillnaden är att man har en yngre far med ett annat ursprung och allt är filmat inifrån webbkameran.

READ ALSO:  Barbie (2023) - Official Trailer #1

Hur besynnerligt det må än vara, så funkar det. Den lyckas ändå framför hålla sig mellan ramen om vad som behövde för att verkställa manusets riktlinjer. Dem bra riktlinjerna, som faktiskt definierar ett bra manus. Den håller sig till den röda tråden, rätt väl och trots att den är väldigt enkelriktad gör skådespelarna även ett gediget jobb. Däremot blir inkonsekvent emellanåt när det gäller manuset och tappar bort sig i den tredje akten. Hela mysteriet om John Cho’s karaktär David Kim och hans dotter är förutsatt att de kan spåra pengarna som hon har fått.

Problemet med filmen, vilket du också kommer att inse när du ser den här, att David upptäcker allting eftersom. Spåret är från manusförfattaren och inte lika tydligt från karaktären. Vi ser en avbildad del av Margot Kim, som bara existerar – främst på video. Hon blir aldrig riktigt levande i den här filmen. Vi får inte komma henne närmare som vi får med David Kim.

READ ALSO:  Black Mirror: (2011-): Season 6 - Official Trailer

För den här typen av filmen handlar sällan om döttrarna eller barnen som försvinner, utan om föräldrarna som hanterar allting runt om situationen. John Cho, levererar ett starkt intryck men inte ett Oscars-vinnande insats. Han är inte som Hugh Jackman, som för övrigt briljerade i Prisoners (2013). Debra Messing, Detective Vicki, gör också en intressant rolltolkning men hon känns avsides och hela konceptet med att han videochattar med polisen, ligger lågt i trovärdighet. Det upplevs därigenom som oseriöst och en genväg för att fullfölja detta enkelriktad idé.

Det är något som gnager. Det är något som saknas i den här filmen. Twisten som avslöjas i slutet om att det är polisens son som ligger bakom fallet med dotterns död och att det är hon som tar på sig allt för att skydda sin minderårige oavsett vad. Uppenbarligen är det problem. Det skapade ju rubriker, rejäla sådana om att en polis som Det. Vicki bar ansvaret över mordet på Margot Kim. Det funkar ju inte. Det blir hela tiden ett kontinuitetsproblem, speciellt när ledtrådar dyker upp och vägleds till en återvändsgränd.

READ ALSO:  Burden of Proof (2023) - Official Trailer #1

Det är ändå en relativt underhållande deckare. Den är mörk och skarp men den träffar däremot inte helt rätt vilket gör att den landar lägre än vad den borde få. Ett plus är att den bibehåller mystiken filmen rakt igenom. En köp och släng-film, helt enkelt.

Betyg 3 av 5
Betyg 3 av 5
If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: