Venom (2018)

Venom (2018).jpgTitel: Venom

År: 2018

Genre: Action |Sci-Fi|Skräck |

Längd:  112 min

Regissör:  Ruben Fleischer

Skådespelare:   Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed

imdb_46x227,1/10

When Eddie Brock acquires the powers of a symbiote, he will have to release his alter-ego “Venom” to save his life.

REGISSÖRENS CGI-ORGASM

Oavsett vad du tycker eller känner till om Tom Hardy som skådespelare, så har han en varierande resumé där hans respektive roller landar i diverse äventyrsfilmer eller drama. Oftast tar han an roller som antagonisten eller outcasten i en större ensemble. Sällan tar han an sig roller där han har majoriteten av speltiden. Det är nog det som också gör att den här filmen tappar. Han passar inte riktigt in i den här filmen. Han är en populär skådespelare som har medverkat och drivit många filmer till succéer. Tyvärr så landar den här någonstans där han inte riktigt hör hemma.

Filmen baserar sig uttryckligen på Stan Lee och Marvels antihero Venom, som är en utomjordisk symbios, som matchar ihop med Eddie Brock. En vilsen och missförstådd karaktär, som Tom Hardy har format den. Eddie Brock och Venom har tidigare framträtt som en skurk i Spider-man 3 (2007), vilket uppenbarligen landade i ljumma recensioner och kritik. Karaktären och symbiosen har förändrat i den här versionen till en mer jordnära och komisk timing. I den här filmen har regissören Ruben Fleischer försökt fylla luckorna med onödiga inslag av komik och flummiga scener som inte driver fram handlingen utan förstärker snarare det negativa intrycket som därefter ges av den Hardys insats. Tom Hardy är inte usel, men inte heller bra. Han är någonstans där han känns som en torkad trasa. Han passar verkligen inte in i den här rollen även om han försöker göra sin karaktär omtyckt.

READ ALSO:  Doom Patrol (2019-): Season 4 - Official Trailer

Riz Ahmed som gör en platt insats som Carlton Drake/Riot. Som motstånd så tar han alldeles för lite plats. Han är för vek och ömklig för att kunna platsa som en trovärdig skurk mot Venom. Ahmed gör vad han kan men viljan bakom karaktären verkar inte finnas där. Det obligatoriska drivet saknas, vilket gör honom till en osynkroniserad en-dimensionell karaktär. Han har bara ett namn. Inget mer.

Som Brocks flickvän Annie Weying gör Michelle Williams ändå en värdig insats som hans flickvän. Hennes karaktär balanserar mellan vara hans stöd till att vara hans hinder. Det liknar absolut ingenting som hon har gjort tidigare i sin karriär men som flickvän i bakgrunden så funkar det.

READ ALSO:  What's On Netflix In December 2022

Om du tänker tillbaka till The Incredible Hulk (2008) där en stor olycka inträffar, en man blir drabbad av ett virus eller parasit och sedan blir han förvandlad och har ett alter-ego. Principen är ungefär likadan. Skillnaden är nu att det är en svart utomjordisk parasit som transporteras runt om i världen för att hitta sina värdar och dödar dem brutalt dem som inte matchar. Precis som slutscenerna i filmen från tio år sedan är den här också väldigt mycket baserat på digitala specialeffekter, vilket är rätt självklart i en sådan här genre dock blir det alldeles för mycket och stundtals tappar den fokus från den väsentliga. Dessutom funkar inte heller alla specialeffekter. De landar alla i sorts CGI-blandning och alla scener med datoreffekterna förstör den reella upplevelsen.

READ ALSO:  Money Heist: Korea - Joint Economic Area Part 2 (2022) - Official Trailer

För med en lång introduktion till hur Venom hittar Eddie Brock, är det så mycket som behöver presenteras att det är så svårt att komma in. Vi fattar redan att de tär en ”origin” – film. Eftersom mycket läggs ner för att bygga upp berättelsen och karaktären så sviktar andra akten väldigt mycket. Det är där fördjupningen ligger som tydligast och hur Venom väljer jorden och Eddie, gör att det blir tydligt. Den är lika osmaklig som dialog där subtil dialog, hade förbättrat utgången.

För att det här skulle ha blivit en mer framgångsrik film hade regissören behövts byta ut, karaktärerna blir förtydligad såsom antagonisten och protagonisten, vässa dialogen och förstärka andra akten. Sedan, det är ju självklart, är att Ruben borde ha tänkt igenom överflödet av alla CGI-scener.

Betyg 2 av 5

 

Don`t copy text!
%d bloggers like this: